Šlehačková roláda
Potřebné ingredience
6 vajec, 10 dkg cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce kakaa, 250ml šlehačky
Postup přípravy
připravíme si
Oddělíme bílky od žloutků, do bílků přidáme oba druhy cukru šleháme řučním šlehačem
Bílky vyšlehané do tuha
Žloutky taky vyšleháme, ale nejdou do tuha.
Vyšlehané žloutky přidáme do bílků a ještě šleháme, protože se nám to trošku zředí
hotovo
vmícháme kakao
Vymažeme si pečící papír z obou stran!
Vylejeme směs, urovnáme a dáme péct asi na 180 stupňů asi 15 min. Zkoušíme párátkem, jestli je upečeno
Upečený korkus ještě horky smotáme do rolády a necháme vychladnout
Vychladlý korpus rozmotáme, dáme ušlehanou šlehačku (když dáme stužovač, vydrží dýl) a smotáme (bez papíru )
Hotovou roládu zabalíme do alobalu a dáme do lednice. Je to mňamka :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé